SNÖ!

Jag vill inte vara i Uppsala just nu. Jag vill vara i Åre! För det är där snön är :-)
Men i Uppsala är vännerna. Så det är ett PLUS!

Jag läser en riktigt riktigt bra bok.. Eller snarare en tankeställare. Hångla mer av Klas Hallberg. Läs den, fundera över den, och försök åtmindstonde lite lite grann att göra som det står i den. Då tror jag personligen att alla skulle ha lite roligare och tänk vad mycket nya grejer alla skulle få uppleva!

Sen läser jag samtidigt en ganska konstig bok. Spelet av Neil Strauss. Den är kanske mer känd som "The Game"... Den ultimata guiden till hur killar blir raggningsexperter... Njae, säger jag (kanske naiv som jag är) men jag tror inte tricken fungerar. Vi får se. Nu kommer jag i alla fall bli sjukt ointresserad om nån kör med tricken som jag precis läst att man ska använda.

Nu ska jag vara lite duktig och ge mig ut i regnrusket och springa! Take care :-)

"Balansgången mellan att skapa livet så som jag vet att jag vill ha det, och mellan att uppleva det såsom det är. Det gäller i högsta grad en själv också. Att landa i en skön balans mellan att vara sitt bästa jag, och samtidigt lyckas uppskatta sig själv, trots att man inte alltid är den man vill vara." - Klas Hallberg

"TYST CHARLIE!"

Nu ska jag inte vara den som är den. Men ibland är det svårt att INTE vara den som är den. Speciellt när alla andra verkligen är de som är de.

Tänk er följande scenario;
Jag och Maria på stationen i Åre, småtrötta, varma efter allt släpande av för mycket packning, och ska faktiskt tycka det ska bli lite småskönt att sova tills man vaknar i Uppsala/Stockholm.
Okej, so far so good. Tåget kommer, vi letar upp våra kupé - som vi tydligen ska dela med en isbjörn. Eller förlåt, hund. Men den såg ut som en isbjörn... Jag improviserar nån sorts hundskräck och frågar konduktören om det finns andra platser men icke.. Tåget är fullbokat! Så in till hunden och bit ihop. Men sen kom Charlie, och Charlies matte.. och Charlies mattes man med rullatorn. Charlie är en katt. Som jamade eller nyste konstant i 8 timmar! Hunden tyckte ju det här var väldigt spännande och katten nös ännu mer. Desto mer folk desto varmare i pensionärkuvösen.. Försöker dock sova med huvudet lutat mot glasrutan och gången utanför. Lättare sagt än gjort... Därute hade någon parkerat en rullator som gjorde det i princip omöjligt att gå förbi. Så alla tryckte sig mot glaset och mitt ansikte med ganska högljudda "pust och stön" och försvårade min skönhetssömn. Samtidigt som allt detta sker försöker Charlies matte övertyga katten om att vara tyst genom att skrika "Nej nu får du va TYST Charlie" ungefär varannan minut... Snubblar av tåget i Uppsala runt 03.00 på natten och är ganska så glad när huvudet äntligen når kudden en halvtimme senare. Jag undar hur jag kan ha missat att en säng kan vara så skön?

Jag har aldrig påstått att man har långtråkigt om man åker SJ. Och så kan man ju låtsas att man tänker på miljön...

Annars är Uppsala sig likt. Fast vad hade jag trott? :-) Ses i dimman imorn!


Hur viskar du?

Sitter och har precis packat klart! Så här bra mår jag just nu...

  • Lyssnar på Goo Goo Dolls - Iris på högsta volym och sjunger med!
  • Peppar med M och M om lördag! Yeah!
  • Har en godispåse bredvid mig.
  • Hittade nya Cosmo i brevlådan - perfekt till tågresan!
  • Har hört ett löfte om snö när jag är tillbaka i Åre.
  • Garvar åt att Ebba viskar i folks öga.
  • Fick tillbaka Marknadstentan med ett VG på framsidan.
  • Ser längtansfullt på brädorna som står i hörnet...
  • Och nu kom Hoffmaestro på spellistan! Hur bra kan det bli?!

Ska slänga i mig lite mat nu sen går tåget om ett par timmar! Uppsala station 02.54.. Nån som möter upp mig? ;) Haha

Sagt av snillen
"Men jag ska viska i ditt öga!" - Ebba uttalar sig om hur hon ska psyka motståndarna i forbollsturneringen. Koooonstigt va?

Hej!


Mer av den här varan ska det vara när jag kommer tillbaka!


Tänk om man tänkte om innan man tänkte om

Ibland räcker det med en soluppgång över fjället, en bra låt på I-poden och en vän bredvid.
Tänk inte om för mycket.. Om jag va där, om jag gjorde det, om jag hade sagt det...
Jag tror inte jag gillar ordet om så mycket alls faktiskt. Men om man nu ska säga om så ska det vara i meningar med typ "Tänk om jag verkligen gör som jag vill och flyttar till Hawaii" eller "Om jag ändå skulle le åt alla idag". Då är det okej att vara OM!

Annars slutar alla tänka OM, utan gör saker och ting istället!
Så här kommer en gammal goding till citat;
"
Bättre ångra saker man gjort än att ångra att man aldrig gjorde dem"

Uppsala på fredag! Yeah!


"Kom nu Bajset så går vi"

En blandning av alldeles för mycket socker och bakisseghet ledde till så mycket skratt så jag har träningsverk i magen idag! Igår va en riktigt bra dag. Hur gör man då den perfekta bakisdagen?

1. Ta en lååång sovmorgon
2. Masa dig upp till soffan och gå igenom gårdagens bravader med sambos och vänner
3. Bli uppringd av en vän som undrar om man är på på en STOR Brokenhamburgare. Är det ens en fråga undrar jag?!
4. Ät MASSA mat
5. Gå till Ica, köp godis, popcorn, marängsvischingredienser och chips.
6. Ta en sjukt bekväm plats i soffan och ät upp ovan nämnda inköp
7. Ta alla ingredienser och blanda väl. Toppa med en dos bajs-på-skon-skämt och en nypa Ebba-Lotta-och-Malinhumor.

Skaka väl!

Sagt av snillen
"Ebba, du har bajs på skon" - säger Malin, "Ebba, du har bajs på skon" - Säger Fredrik en minut senare. Tänk vad roligt man kan ha åt en sko.

Obs. Jag har fått mitt första skateskrapsår! Men oj vad kul det va :-)


Check: Marknadsföringstenta

Så var den klar med! Marknadsföringstentan! Skönt :-) Nu återstår bara att se hur det går men jag tyckte det kändes bra så ska väl inte vara något konstigt med det!

Vart jätteglad idag med för fick ett mail från Cosmopolitan där det stod att jag vunnit förra månadens omslagslook :) Så jag vann Dior smink för kanske 700-800 spänn om inte mer! Rouge, läppstift, ögonskugga, mascara, eyeliner och foundation så det lär ju gå på en del! Tas tacksamt emot av en fattig student! Tack Cosmo!

Imorn blir det jobb med Wången på bageriet hela dagen och sen helg! Yeah.. En vecka till Uppsala nu med!

Pusskram

Lite kort!

 

Lite bilder med nya kameran från Skateboardhallen i Åre! Säg gärna vad ni tycker! :-)

Red red wine...

Fullt upp med tentaplugg inför tentan imorn! Marknadsföring hit och marknadsföring dit... Man har bara en massa P:n och livscykler i huvudet! Igår tyckte vi att vi i huset vart jätteduktiga och pluggat så bra så skulle avsluta kvällen med ett glas vin. Vill ni ha ett tips? Ett glas kommer bara i plural. Ett glas innebär inte längre ett glas. Ett glas betyder improviserad rödvinsfylla följt av en låååång seg dag med 7 timmars ekonomi i skolan! Men oj vad roligt vi hade!

Så imorse va Mamma Ebba inne och väckte mig med ljuva löften om nybryggt kaffe. Så jag masar mig upp ur sängen - men var va kaffet?! Nåja, det kom lite senare och jag ryckte upp mig själv och kom iväg till skolan!
Och tur var väl det, för vi hade en riktigt roligt och spännande föreläsning om retorik. Föreläsaren Karin gjorde klockrena beskrivningar av hur folk beter sig när man kommunicerar med varandra och vad man ska tänka på när man ska tala som en "ledare". Så nu har vi tre veckor på oss att planera och öva inför ett 5 minuters tal som ska va Kick As! Kul!

Sagt av snillen - "Jag känner mig som en förvirrad pingvin i en hönsgård" - säger Ebba. Hur känner man sig då, undrar jag?! :-)

Take care!

Massa mat och promenader uppför

Nu har helgen gått IGEN! Pappa har vart på besök och det har vart supermysigt. Här kommer helgen i kortversion!

Torsdag - MIddag på Dahboms! Matkoma av jättehambugare.
Fredag - Shopping i Östersund! Fina sjalar och vinterskor bland annat. Fredagsmiddag med hela familjen plus besökspappa.
Lördag - Tur på fjället i flera timmar sen en snabbis till Tännforsen. Naturkort och middag på Broken. Fotboll på Holiday och sen Tor på Torget och Dahlboms. Mycket trevligt!
Söndag - Planeras fortfarande men det verkar bli plugg på bageriet. Bra där!

Ni vet ibland när man klämmer ur sig såna där meningar som man undrar var dom kom ifrån. De kan vara hur roliga som helst, helt sjuka eller bara förgylla dagen litegrann. Har märkt att min omgivning häruppe har en tendens att droppa såna citat lite då och då, så jag inför härmed "Sagt av snillen" där jag kommer med ett eller några citat som förtjänar en plats på bloggen. Roligt va?! ;)

Så Sagt av Snillen 12/10

- " Han har dålig hållning, han är hårig och han är ett as. Åååh, vad jag gillar det!" - En i familjen spanar in utbudet på torget.
- " Jag kan ju inte kolla på han, då tror han ju att jag vill ligga med han!"  - Det är inte lätt när det är svårt... lilla gumman.Fin dag på fjället.

Snow (Hey oh)

Det är vitt, puderaktigt och gör en lycklig! Självklart pratar jag om SNÖ! Ligger en del på skutan och varje morgon vid frukost sitter jag och längtar upp mot berget. Ge mig mer! Det är inte ens mitten av oktober men ändå så är skutan vit.. är det inte underbart så säg?!

Har spelat Pingpong med Ebba på Holiday! Very nice.. Kände mig som J-O Waldner i hans esse... Eller i alla fall i jämförelse med de andra i hallen.. Kan bero på att de va 5 äpplen höga, hade en medelålder på 7 år och spelade pingis lika bra som jag åker skidor. Inte alls alltså. Eller så berodde det på att jag är ett framtidshopp inom pingis, eller förlåt, menade självklart bordtennis. Vad är det med sånt egentligen? Det är som om man säger minigolf till ett pro. Då får man arga ögat och en rättelse. "- Det heter faktiskt bangolf"  Same shit different names :-)

Borde tentaplugga lite mer men nu är det ju så himla mycket annat spännande man kan hitta på! Som till exempel dricka en Latté på Dahlboms med fröknarna E. Plus att jag läst 30 hp Marknadskommunikation så det sitter nånstans långt bak i huvudet att plocka fram när det behövs. Hoppas jag :)

Imorn kommer Pappa och min nya kamera! Yeah.

Nu ska jag lägga mig raklång i soffan och inte röra mig på minst två timmar. Bra där!

"Jag har hellre med folk att göra som är seriöst oseriösa, för dem
vet man var man har - jämfört med de som är oseriöst seriösa." - Snillen spekulerar


Massa snö på skutan idag 8/10! (Foto: Skitstar)


Var det tisdag, eller kanske fredag?

Onsdag, eller var det tisdag? Har noll koll på dagarna just nu :) Men vet i och för sig att Pappa kommer på besök imorgon. Så imorgon borde det vara torsdag.. vilket gör det till onsdag idag om jag inte är helt ute och cyklar?
Kan säga att jag vaknade på lite fel sida imorse.. :-) Ekonomi hela förmiddagen har ju inte precis gjort saken bättre heller!

Ska försöka kombinera tentaplugg med kvalitativt häng med far hela helgen så får se hur det går! Och nu ska jag ge mig in i en turistlektion resten av dagen... Spännande. Spännande.

M och jag har bokat in 25:e för lite reunionparty i Uppsala. Så alla vänner som är i Uppsala, kom kom. :)

Letar tatueringsstudio med men det är ju sån jäkla väntetid överallt!

Catch you later :) Pusskram


Pizza och tatueringstankar

Har haft en riktig slappdag idag. Eller pluggade lite Marknadskommunikation i några timmar så är stolt över mig! Tenta på det om en och en halv vecka cirkus så måste shape it up lite med studerandet!

Sen lagade vi hemmagjord pizza! Det vart verkligen supergott! Vi är så stolta över varandra :)

Vet ni mer vad jag funderat på.. Att tatuera mig! Är verkligen jättesugen att göra en liten tatuering och kör ju stenhårt på det här med vive vita. Det betyder Lev Livet eller Lev i Nuet. Och det är precis det jag tycker man ska göra! Har skissat på en jag vill ha precis ovanför fotknölen. Tänkte lägga upp en bild men den vill verkligen inte.. :(

Nu ska ja kolla på nån film sen är det tidigt upp till skolan imorn :) Monday - isn't it lovely?!

 
Supergoda pizzan! Fin va?


Ringaren i Notre Dame goes stenad.

Just nu är jag ganska trött... Kvällen som igår skulle bli lugn blev allt annat än det, men men det kostar på att ligga på topp! Men det var ju självaste Malin som fyllde år så då får man ta och ställa upp! Nej men det var riktigt trevligt innan de brinnande tequila/cointreau/absinth shoten åkte fram. (Se bilden)  Men ikväll har jag vart hos Ida på tapaskväll med tjejsnack och gott småplock. Mycket mysigt och skönt att ta det lugnt.

Har åkt på ögoninflammation med så ser ut som Quasimodo på hash. Och nej, det ser inte så bra ut! Väljer därför att ligga hemma och se på en film nu medan resten av "familjen" är ute på äventyr som innefattar öl och heavy metal utefter vad jag har fått höra. Spännande när dom börjar ramla in framåt småtimmarna.. :)

Skulle jobbat frukost imorn men ställde in pga ringareninotredame looken. Tror inte den går hem hos frukostgästerna!
Ska försöka få lite sömn så jag förhoppningsvis bli frisk!

Sov så gott för det ska jag :) PusskramMysonsdag

Efter en lång dag med Företagsekonomi och Marknadskommunikation kändes det faktiskt helt okej att komma in, krypa upp i soffan, göra en kopp te och kika på tv. Mikey styrde upp en brasa med lite ved han "lånat" och höjde mysfaktorn ännu mer! Ute är det verkligen regnrusk och blåst och jag trivs ganska bra med att inte leka fjälljägare idag :)

Har långhelg med både torsdag och fredag som egen studietid. Undrar sen om pudersnö och solsken räknas som egen studietid eller giltig frånvaro när säsongen drar igång? :) Det tycker jag definitivt det borde göra! Elevvård om inte annat!

Föresten, inte visste jag att det fanns Duracellgrisar?! (En i Idoljuryn jämförde en sångerska med en sån) Man lär sig nått nytt varje dag.

Bokat tågbiljett hem idag. Åker den 23:e och kommer hem mitt i natten. Så då får vi köra lite kvalitativt Uppsalahäng!

Snart ska Ida och jag se Greys Anatomy! Ge mig mer av McDreamy och McSteamy, de borde vara alla kvinnors rätt att få en daglig dos av dessa hunkar.. mums!

Puss och kram

"Drömmar är bra. Att förverkliga dem är bättre"

RSS 2.0