Ibland så tänker man efter för mycket

Det här ska ju vara en rolig och kul blogg att läsa och jag hoppas verkligen ni som läser den tycker det! Men det är en sak jag kom och tänka på som jag bara måste ta upp även om den är mindre rolig... Ni vet hur jag alltid tjatar om hur det är "Bättre att ångra nått man gjort än att ångra att man aldrig gjorde det", hur man ska "leva livet" och "Life is what you make it. Alwyas has been. Always will be". Såna citat kan tyckas vara lite uttjatade och man tänker kanske inte så mycket på vad som egentligen menas med dem utan slänger bort dom i nått hörn av medvetandet utan eftertanke.

Okej, jag lever livet, säger många då. Och jag unyttjar varje dag och gör det jag vill och som gör att jag mår bra. Gör man verkligen det då, undrar jag? Jag kan ärligt säga att jag inte alltid gör det och har verkligen inte gjort det under en period innan allt började kännas bra igen. Helt ärligt och med handen på hjärtat så är det många av oss som kanske ibland tänker lite för mycket på vad alla andra tycker och tänker och vill än på vad som själv får en att må bra. Så snälla, gör mig en tjänst och ha kul! Ha roligt, ut och res, träffa din familj, ge komplimanger, kramas mer, våga chansa, tro på dig själv, må bra, testa nya saker och framförallt tänk inte så mycket. Planera inte varje dag i detalj utan lita på din känsla. Efter allt så måste man ju ha lite känsla för feeling!

För mig så är det viktigt att påminnas om det här lite då och då så man inte glömmer bort hur viktigt det är. Jag har den turen att jag har en hel massa nära och kära som alltid peppar mig och säger att det jag vill göra kan jag göra. Och kan man och vill man så ska man!

Jag skriver det här inlägget idag för jag snubblade över en tjejs blogg.. En 20 årig tjej, lika gammal som mig, som fick cancer. Hon skriver om sin vardag och är positiv och glad för det livet hon lever trots att hon är riktigt riktigt sjuk. För cirka en vecka sedan så dog hon av sin cancer.  Den bloggen fick mig att tänka efter en gång extra och jag hoppas att jag också kan påminna några av er om att leva livet och ta till vara på det! http://jagefrisk.blogg.se/index.html

Så ta hand om er själva. För det är ni värda tusen gånger om. Godnatt! /A


Hem och plugga

Sitter i skolan och ska snart hemåt. Har haft lite utvärdering av Höstmarknaden och det kändes bra! har JÄTTEMYCKET plugg att göra ikväll.. Marknadskommunikation tre kapitel, Turism ett kapitel och Ekonomi en massa frågor! Men bara bita ihop och få det gjort... Väldigt trist väder här idag men snön ligger kvar på toppen! Vill bara ha mer :)

Imorn ska vi till Wången och kika in deras konferensanläggning :)

Och hörrni, läser man skriver man ;) Roligare för båda så!

Check : Höstmarknad

Då var Höstmarknaden över! Eller egentligen var planen att genomföra en modevisning idag med med med tanke på att scenen blåser bort pga stormbyar så blev den inställd. Lite tråkigt men 2 av 3 genomförda med bravur är inget dåligt facit! Alla modeller var superduktiga och snygga och alla i projektgruppen har gjort ett grymt jobb! Jag vill tro att jag också gjort det men det får vi väl se om man kör nån utvärdering ;) Jag är i alla fall HELNÖJD över mitt första projekt där jag är projektledare! Det verkar det som både beställare och butikerna är med för vi har bara fått höra positiva saker! (Lägger upp lite bilder så ni får se!)

Fredag kväll fick jag ett kärt återseende då C hadse sina vägar förbi Åre! Jättekul att ses igen men det blev kanske liiite väl dimmigt! Hon var astaggad och jag är ju som alla vet inte den som är den så jag hakade på. Men det var roligt!
Lördag kväll förfest i huset igen. Lika trevligt som alltid med massa människor - både kändisar och nya ansikten. Sen bar det av till CC igen där urtypen var en 18-årig snubbe med lite längre hår och toppluva. Hur många såna kan man klämma in på ett och ett samma ställe?! Så vidare till Dahlboms där jag undrar om stämningen nånsin kan vara dålig? Det roligaste med hela kvällen är att jag tog det lugnt, kanske 2 öl på sin höjd, och fick tillfälle att kolla in alla andra när de fattar en massa roliga beslut. Det är spännande hur otroligt smart, snygg, underbar och genomkloka alla blir efter lite alkohol... haha ;)

Idag är det slappdag eftersom modevisningen blev inställd. Välbehövligt om jag säger så! Men ikväll blir det tjejmiddag på Dahlboms med projekgruppen för att fira att vi genomförde modevisningen så bra. Mysigt!

Ha det bra och simma lugnt!

"The only place you'll find success before work is in the dictionary." - May B. Smith


En dag kvar..

Nu är det bara en dag kvar till modevisningen. Det har vart en lååång dag idag. Det kan ha vart för att vi jobbade till halv två igår natt med massa småfulla konferensgäster.. :) Kan sammanfattas som roligt men rörigt.  Men man va lite trött imorse!

Har försökt spika alla detaljer inför visningen idag plus haft möte med beställaren. Men det verkar som om dom är nöjda och det hoppas jag att vi blir efter visningen med!

Hann även med en runda på en uförsäljning är jag hittade en riktigt snygg snowboardjacka i blått/vitrutigt!  400 kr är inte sådär jättefarligt när den kostade långt över 1000 strecket innan! Plus att alla mössor och liknande kostade 20 kr. Dyrt!?

Okej, och där försvann lite av lugnet. En av modellerna är skadade. Men så hoppar lilla Ebba in! Bra där! Det här ordnar vi... Det här ordnar vi.. om man säger det tillräckligt mycket så går det ;) haha "Jag kan flyga jag är inte rädd" som Stig Helmer skulle ha sagt!

Uppsala verkar vara detsamma, och även om jag älskar den stan och en hel del människor däri så har jag verkligen det så otroligt bra här i Åre! För er som saknar "gamla" Anna så är hon tillbaka tusen gånger om ;) Rehab á la Åre!

Här kommer lite smått och gott av bilder som gör mig glad! Hoppas ni tycker samma sak!

"Det omöjliga tar bara lite längre tid." -
Winston Churchill


Det var tider det!    
( Jag tycker om några som jag inte har bilder på med, och som bor på andra ställen än Uppsala .. jag lovar! ;))

Tuesday evening

Det har vart en givande dag idag känner jag! Först hade vi föreläsning med vildarna med en man som pratade turism. Ganska intressant och man lärde sig en del. För er som inte vet är vildarna inga stenåldersmän i höftskynke och flintayxan i högsta hugg utan rätt och slätt studenter på Vildmarksutbildningen som går i samma hus. Kanske inte lika kul dock som om dom hade vart höftskynkesmän, men så är det :)

Sen så fortsatte vi med projektledningen där modevisningen är inne i sitt slutplanerande! Är så himla nöjd med hur det har gått hittills! Idag fick modellerna prova kläder och köra lite koreografi och alla kläderna satt som smäck! Plus att de va grymma på "scenen" vi hade byggt upp i klassrummet. Det här känns lovande!

På tal om brödrostar så har vi kommit fram till att Åre är en ankdamm och att det kan komma att bytas en del trisslotter.. Vännerna hemma känner till hur det är i Uppsala, kan ni då tänka er hur det är i Åre? Oyes. Ni har helt rätt! Är nån som fortfarande är skyldig M en lott om jag inte misstar mig med..

Avslutade eftermiddagen med en promenad i byn med lilla Lotta! Mer sånt.
Ska kolla film och sova lite nu. Take care!

"The best things in life aren't things." - Art Buchwald

Nakenchock

Här sitter jag och äter lite apelsin, slappar i soffan och zappar. Så plötsligt dyker det upp en massa nakna människor på tv:n! Och dom gör ALLT naket.. spelar pingis, grejar i trädgården, har yoga. Jag säger då det?! För mycket hud för en måndagskväll kl. 20.00... vad ska alla barnen säga?

"kolla den ser ut som en köttbulle!" - utbrister Maria... haha tänk så kul man kan ha.


Golf och grill

Ännu en helg har passerat! Fredagen var lite halvseg med trist väder och seg utgång. Åldern på Koklubben var antingen 17 minus eller 41 plus... Så vi tjugonåntng kände oss lite felplacerade. Upp hyfsat tidigt på lördag och var sjukt duktig och städade upp efter förfestarna. Sen bar det av till golfbanan där vi skulle vara publik åt alla brokengolfare. Han heja på Hans Fahlén och Loa Falkman som dagen till ära bar en chockröd dräkt.. Skulle det här ha vart en modeblogg hade nån kanske vart lite intresserad av det.( Men nu är det inte det och ingen bryr sig men jag skriver det ändå) :) Hade det iofs vart en mdoeblogg hade det vart en sjukt misslyckad en, eftersom jag skriver om vad Loa sågs bära på Åre Golfbana.

Vi vart lite småkalla men tinade upp sakta men säkert när Fiskaren åkte fram! Det roliga med vårt hål var att alla golfare bjöds på whisky innan utslag med! Vi peppade med tips från coachen så som "Spänn vaderna", "träd är 90% luft" och "Tänk inte!" Säkert jätteuppskattat!

På kvällen bar det av till JK på inflyttningsfest - shlagersingstar på repeat och jag tror jag fick höra Lena PH sisådär 30 gånger om i minst lika många versioner. Om det lät vackert låter jag vara osagt. Ni kan gissa själva :)

Idag har jag gjort min jobbpremiär på Holiday och det gick super. Lite segt med lite gäster men oj vilka fina Latte jag gjorde! Möte sen upp sambosarna på ICA för att inhandla grillgrejer och avsluta en helt otrolig höstdag med grill och chill på verandan!

Nu peppar jag för projektleding imorn! Nu måste vi börja styra upp modevisningen - bara 5 dagar kvar!!! Hur ska detta gå!? Fortsättning följer...


"Du har ju hela helgen på dig"

Fredag förmiddag och sitter i sängen och funderar vad jag ska hitta på nu. Jag vet än så länge fyra saker på min checklista som ska hinnas med.
1. Städa
2. Källsortera massa sopor
3. Springa
4. Pilates
5. Besöka systemet


Så jag tänkte att gör man det tråkiga först så har jag bara roliga saker sen... Eller ja handla öl kanske inte är så kul, men desto roligare att drick upp den!

Jag måste berätta om kvällen igår! Det var bland det mysigaste jag vart med om. En tjej på Vildmark skulle ha sitt examensarbete och frågade några från klassen om vi kunde ställa upp. Gratis är gott tänkte jag och hakade på! Vi åkte till Ottsjön och paddalde havskajak i lite drygt en timme medan solen gick ned bakom fjället, gick iland och fikade vid en brasa och sen när det blivit becksvart skulle vi paddaa tillbaka. Det som va så häftigt då var att alla fick en fackla längst fram på kajaken så vi gled runt på en becksvart helt stilla sjö i ett led av fackelkajaker. En sån grej man kommer minnas ett bra tag!

Föresten, jag har köpt en systemkamera!! Nu kommer det bli mycket schyssta kort i backen i vinter! Säg gärna till om ni vill leka modell!

Pussochkram 

"Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas." - Goethe

Han är överallt!

Tänk er det här scenariot... Lite halvtrött, drar sig upp ur sängen för att få i sig lite frukost innan man far till skolan. Går upp i köket och öppnar kylskåpet och ser...... Persbrandt! Vilken morgonsyn. Inga kommentarer. Men den mannen är överallt numera.
 




Är bara tvungen att klippa in en väldigt givande diskussion jag ahr så här på torsdagsförmiddagen...

mikaela säger:

hur stavas proffisionel?
mikaela säger:

ll?

Anna säger:

proffisionell

Anna säger:

tror jag

Anna säger:

fan jag vet inte

Anna säger:

svåra frågor du ställer

mikaela säger:

proffe?

mikaela säger:

proffi?

mikaela säger:

i va..

mikaela säger:

haha

Anna säger:

proffs?

Anna säger:

kan du itne bara skriva proffs?

mikaela säger:nej...

Väldigt givande.


Ny i klassen!

Veckorna rullar på sjukt fort här uppe! Igår va vi ut på rundvandring i byn och va lite kulturella. Trevligt värre. Sen bestämde sig jag och min PT (personal trainer) att gå ut och gå en sväng. Upp och ner och ner och upp. Finns inte så många andra sätt att vandra på här i byn. Det känns bra att ha en Maria i kollektivet, jag kommer bli så fab innan säsongen är över! Men det känns också ganska mycket roligare att ta en runda häruppe än hemma i ganska gråa Uppsala. Utsikten är liiite bättre!

Spårad dag i skolan. Massa ekonomi som jag har hört femtielva gånger förut. Men man kan ju aldrig repetera för mycket plus att jag kan verka sjukt smart på lektionerna. Och hur ofta händer det? Sen fick vi en ny klassmedlem. Alltid kul med tillskott. Han är stor och grå och ganska töjbar. Självklart är det Micke Persbrandt jag pratar om! (se den sjukt snygga bilden nedan) Vi ska lära honom allt vi kan! Åka lift, dansa på krogen, dricka Jäger och Fernet och skapa event. Allt vi kan ska Micke kunna innan säsongen är över! Hedersord!

Är lite halvtrött och lyssnar på chillmusik. Bra låttips om ni vill ha, Hoffmaestro - Slimmy Jim & Bobby Boy. Skön låt!
Kanske jobb på golftävling i helgen. Spännande! Keep me updated om det som händer hemma så ska ni få veta (nästan) allt som händer i Åre! Saknar er och era upptåg hemma i Uppsala!

Ciao! (PS. Skriv gärna en rad eller två..)


Jasmines nya pojkvän och vår nya klasskompis


Jag klagar inte på utsikten. Gör ni?

Where is the snow?

Helgen har gått fort och nu är det måndag igen! Jag har kommit på mig själv med att gilla måndagar.. Det är en helt ny upplevelse faktiskt. Måndagar har annars vart "nu-är-det-en-hel -vecka-till-nästa-helg-dagen". Nu är det snarare "fanvadkulnuharjagennyveckaframförmig" känslan som kommer. Känns bra.

Alla som pratat med mig verkar inse hur sjukt nöjd jag är här uppe. Och det är ingen överdrift. Jag är nöjd. JÄTTENÖJD till och med. Och idag blev jag ännu nöjdare! Min nya bräda kom :D En Burton GTwin freeride. Plus Stilettobindningar. Kan det bli bättre? Så nu undrar jag bara var snön är?!?

Vi jobbar på för fullt med projektet och det går faktiskt riktigt bra! Jag tror att vi ska ordna det här! Har haft projektledning hela dagen och gruppen har var så kreativa så. Modevisning nästa! En grej man märker är bara att det är så himla mycket smågrejer att göra... learing by doing.

Föresten, nu är jag blond igen. Tess räddade mig och nu ser jag tillochmed okej ut :) Tack!

Nej nu ska jag försöka hitta på nått att käka. Hej!





Me like. Very much!

"Han svingar som en sockerbit i en telefonkiosk." - Göran Zachrisson


Filmkarriär nästa?

Haha nu har en film från avalanch trophy kommit upp på Freeride. Gissa vem som är med i en halv sekund? Jag :) Kolla här om ni är intresserade http://www.freeride.se/content/2320/

Idag skulle vi upp på skutan men jag dog redan i "astmabacken" av andnöd och igentäppt näsa så jag gav upp och sitter nu på verandan och solar och har det gott!

Fortsättning följer...

Och nu kommer fortsättningen... Jag försvann för jag fick en knäpp och skulle färga håret lite. Eller ja, bleka det litegrann hade jag tänkt. Ni som känner mig vet att jag är blondin innerst inne (och naturligt) och efter en kort period med brunt hår går jag sakta men säkert tillbaka till den ljusa sidan :) Lätt fixat tänker jag och kilar till Kicks och köper lite färg.. Men ibland tror jag att saker och ting ska gå precis lika smidigt och lätt som jag vill det.

Nejdå... Inte alls som jag ville.. Jag ser nu ut som Pippi Lågstrump eller varför inte en apelsin? Jag har nu på huvudet EXAKT samma färg som det är när "msnknappen" blinkar när man pratar med nån. Snyggt? Tveksamt. Är jag nöjd? Skulle inte tro det. Lösning? Här har jag två alternativ. 1. Klipp av allt. 2. Panikring frisör-Tess.

Jag tog förnuftet till fånga och som en räddande ängel ställer Tess upp imorgon och styr upp min McDonaldsclown liknande frisyr till förhoppningsvis något lite mindre uppseendeväckande!

Utgång ikväll?, undrar då mina sambos. Som tur är är vi i Åre och här kan man ha mössa på sig tjugofyrasju och inne som ute utan att någon undrar varför! Thank god for that. Lovar att uppdatera er om det blir mössa resten av säsongen eller om jag vågar mig på att visa mig utan!

Puss och Kram från en orange Anna

             

Vad har Pippi och Hamburger killen gemensamt? Svar: De ser ut som Anna!

Var är modellerna?

Vill ni veta något spännande? Jag är för första gången projekledare för ett riktigt projekt! Spännande! Sen får vi se hur det går, men det känns toppen och min projektgrupp är kick-ass så det kan inte bli annat än bra!
Vi ska ordna modevisningen på Åre höstmarknad och har nu ca.. 2 veckor på oss! Panik :)
Vi har inga modeller, inga kläder och ingen speaker eller dj... Jag trodde alla ville vara modell för en dag? :p folk tänker tydligen annorlunda häruppe än i Uppsala! Dom är lite mer svårjobbade men inget eventtjejernas charm inte kan ordna!

Skönt med helg nu - för fredagar är "egen-studie" dagar. Me like!

Har ordnat LIA nu för höstens två veckor! Känns bra :) Så kommer tillbringa halva november i Uppsala. Otroligt trevligt, för Uppsala är ju sååå mysigt under den tiden (ironi) Nej men ska bli kul att kika hem en vända!

Nu ska jag kila och handla! Ciao


"En del når alltid sina uppsatta mål - de har folk som håller i stegen" - Stig Johansson



Så sjukt rolig reklambild så var tvungen att lägga upp den ;)


Lunch

Har haft en snabblunch i skolan efter en spännande föreläsning med en resereporter från SVT :) Och snart hoppar vi på en eftermiddag med projektledning!

En grej jag tänkte på bara.. Jag ser att det är ca 30 läsare per dag.. Men jag har fått EN kommentar! Skärpning, jag vill också läsa lite :) Antingen startar ni en egen blogg eller så skriver ni en rad eller två!


Storulvån tur och retur

Hallå!

Har vart en sväng upp till Storulvåns fjällstation och lekt vildmarkare med klassen! Det var riktigt kul faktiskt och jag kände mig som jag gick på lågstadiet igen när man packade macka och kexchoklad :)

Åkte först till Hanöl och kollade på lite forsar, sen käkade vi lunch och jag fick total matkoma och kunde inte röra mig på en timme.. Låg och tyckte sjukt synd om mig själv i bilen! (Mickis, du vet hur det är!!) Vidare till Storulvån där vi inakorderades bland främlingar och illaluktande vandrarkängor. Spännande, spännande. Sen blev det middag - en väldigt god potatissallad med kyckling för de som undrar. Och sist men inte minst klättring på Sveriges högsta inomhusväg av natursten. 12 m genom restaurangen tror jag den var! Kom kanske halvvägs men är faktiskt ganska nöjd över min insats! Man kanske ska satsa på klättring?

Dag två blev det sen marsch i rask takt till en topp nån halvmil bort och framförallt upp. Jag var lagom trött i benen när man äntligen stod på toppen i blåsten och 6 graders "värme". Men det var det värt för den fina utsikten!

Sen när vi efter mycket om och men kom tillbaka till civilisationen stod han där. Inte vilken han som helst utan killen vi alla väntat på och längtat efter... Leif! Alldeles hårig, lite rund om magen och med sjukt mycket charm. För er som undrar så, nej, jag har inte ändrat min smak på killar - vi pratar om en ren! Den tama renen Leif som brukar roa sig med att äta upp fjällvandrarers matsäckar och kliva in i stationen och lägga sig framför tv:n.

Jag har föresten fått en dörr! Yeah! Fast inget handtag, men hur mycket kan man begära? :)

Nu ska jag sova så sjukt gott i min egen säng! / Kram A

"What you feel it was you are, and what you are is beautiful" - Goo Goo Dolls

Fjällen är fint


Helt okej utsikt!

Vi klarade oss hela vägen upp
Vi tog oss hela vägen upp!

Renen Leif!
Renen Leif!


Ännu en vecka har gått

Så var helgen över! Mycket jobb på downhilltävlingen som kan sammanfattas mycket väntan och ltie action. Nästan som när man köpte ett kinderägg när man va liten. Eller nått åt det hållet i alla fall. Alla var liiite trötta imorse. Måste ha berott på att allas sängar helt plötsligt blivit sjukt obekväma eller så för det kan inte alls ha att göra med väldigt många öl, efterfester och alldeles för lite sömn att göra. Nej nej. Obekväma sängar.  

Varför var då alla sängar så obekväma? Kanske för att den efterfrågade förfesten i Huset äntligen har ägt rum. Som helt opartisk kan jag säga att det va väldigt skoj och mycket folk - men bara sjukt trevligt folk, så det kan sammanfattas som lyckat. Sen har jag gjort premiär på CC (Country Club) och undrar fortfarande vem som vann den där ölen i Jasmines "danstävling".. Det tål att undersökas. 

Imorn ska hela klassen leka vildmark och åka till Storulvån och vandra i berg och klättra klättervägg. Vi fick en packlista med grejer där jag efter ungefär 5 sekunder insåg att jag varken äger en pannlampa, ett komplett regnställ, en sovsäck eller gummistövlar... Man blir lite begränsad när man flyttar med sig själv och SJ :)

Nu ska jag laga pannkakor och styra upp en äppelpaj men Maria. Det är vi värda!

Puss och kram  

"Scandinavian Masters spelas i år på Forsgården, vilken fantastisk bana och framför allt, vilka räkmackor!" - Göran Zachrisson

Ida kan sammanfatta hur alla vi kände oss på morgonen... 


Avalanche Trophy del 1

Första dagen med cykeltävling.. Blåsigt och kallt men kul. Måste vara kallare för åkarna som ska ner i bäckar och hålla på! :)

Avslutade dagen med pajmiddag med familjen och chokladpudding framför tv:n. En helt okej och småmysig fredag - skönt att det är lugnt för imorn ska vi in i kaklet! Elin och jag har hela dagen på oss att planera planer för att förföra fransmän imorn :) Eller som Icka skulle sagt "Je m' apelle vole vous" ;)

Somnar tidigt ikväll - samling 07.30 vid kabinbanan! Kommer inte ens ihåg senast jag var uppe så tidigt!

Sov sött för det ska jag göra!


Livet i Åre!

Livet i Åre!

Jag vet, jag har redan vart här i snart tre veckor... Och nu skriver hon om hur det är att flytta dit?! Till mitt försvar så har vi inte haft något internet men ÄNTLIGEN har några fått skägget ur brevlådan och ordnat upp det här! Så internet och tillbaka till omvärlden :)

Jag kan sammanfatta början av året med att säga att det är toppen. Huset är toppen, mina nya sambos är toppen, klassen är toppen och framförallt utbildningen är toppen. (Jag vet, jag har ju sagt att jag är sjukt positiv) Ärligt talat så var det här precis vad jag behövde och en paus från Uppsala har aldrig suttit bättre! Trots att jag självklart saknar vissa där hemma!

Vi är en ganska aktiv "familj" här uppe och har hunnit med beachvolley, rafting, vandring på fjället och en tur till tännforsen. Det känns lovande! Sen har min personliga coach (Maria) kommit tillbaka från semester så nu är det bara att köra... :)

I helgen ska jag jobba på Avalanche Trophy, en stor downhilltävling där man frivilligt åker i 80 km/h rakt nerför ett berg på en cykel. Hur tänkte man där?! Spännande! Kommer med en uppdatering så fort som möjligt!


"Livet är det som passerar medans man är upptagen av att göra planer"


RSS 2.0