Att göra eller inte göra

Om man gör praktik ska man lära sig något. Eller så ska man vara till hjälp. Eller så behöver man timmarna. Och fyller man inte upp något av de kriterierna tycker jag inte att man ska göra praktik just där och då. Sen finns det säkert de som tycker annorlunda. Men det är svårt att säga ifrån, och även det är något man måste lära sig. Så det så.

Så nu ska jag göra vettiga grejer. Som att fundera ut vad mitt slutprojekt ska vara! Spännande... :-)Och på tal om ingenting så är det officiellt nu. Anna är "in a relationship" som det skulle stått på facebook.

Hur löser man depp?

Jag har haft en ganska bears dag. Grymt bra väder och sol och härligt.. MEN jag har suttit på kontoret i 9 timmar och utvärderat. Men de är ju sånt man måste göra ibland med.. :)

Men kom hem och va lite depp, halvseg och osugen på det mesta. Så vad gör en inte gladare än lite shopping?! Och eftersom det var CSN igår så kände jag att jag kunde få unna mig nått lite skoj!

Åre har ju inte det största utbudet av shopping men det är ju tur att internet finns! Fick ett mail från http://www.campadre.se och gissa vad jag hittade där!

Den här jättejättefina lila klockan. Så nu är jag lite glad igen! Hade bra!


När man inte åker bräda så gör man... vad?

Kan man inte åka bräda så kan man alltid åka till parken och fotografera lite!
Plus att jag fick en bra grundbränna bakom solglasögonen!
Håll till godo :)
Bullar och benhinnor

Jag hade en plan. Den löd följande: Jobba som ett as innan och under Åre Winter Games, få ihop en massa LIA timmar och kunna ta ett par veckor med sol, snowboardåkning och chill nu i slutet av mars och april. Men nej då. Då åker jag på nån taskig benhinneinflammation! Och det suger extremt mycket!

"Njae, det är bara att vila bort. Så helst ingen åkning på nån månad." - säger sjuktanten. "Men jag är i Åre" - säger Anna.

Så kompromissen är att jag får åka, men det kommer göra ont och det kommer inte bli bättre föränn jag vilar ordentligt. Så kanske blir bra i hmm, september? För nu väntar nån månad med åkning och sen jobbjobbjobb hela sommaren. Och servis på Köket är inte så stillasittande.

Men ska ner på Apoteket och köpa en gottochblandat påse med antiinflammatoriskt, bedövningskrämer, zon och kanske lite smärtstillande så ses vi i backen imorn :)

Är det nån som har tips på hur man blir av med inflammationen så bring it on!

Ebba och Icka bjöd på finfina bullar igår. Det ni... mums!
 
Bullar innan ugn              Bullar efter ugn


Prioriteringsfråga

Idag trodde jag att jag skulle vara ledig. Och eftersom jag trodde att jag skulle vara ledig tänkte jag att jag skulle hinna med att:

- Tvätta
- Städa
- Träna
- Åka bräda
- Besöka bolaget
- Gå på byn
- Sitta på veranda och sola
- Rensa min dator
- och göra annat sånt där om måste göras

men... Icke då. Det skulle utvärderas på kontoret! Så jag fick revidera min lista litegrann.. och bara göra de viktigaste sakerna. Så nu ser den ut såhär:

- Tvätta
- Städa
- Träna
- Åka bräda
- Besöka bolaget
- Gå på byn
- Sitta på veranda och sola
- Rensa min dator
- och göra annat sånt där om måste göras

Werséns och Petter Got Soul It ikväll! Kan bli väldigt väldigt bra :-)
Och en skrytgrej till innan ni slipper härifrån.

Andra bilden av två inskickade till Åre Photoadventure och som gått till FINAL! (se nedan)


Åre Winter Games!

Det ni, Åre Winter Games! Blod, svett och tårar i en salig samling. Och då snackar jag inte om deltagarna utan om projektgruppen! Calle och Tor har gjort en helt grymt fantastiskt jobb! Och jag, jag har lärt mig en MASSA! Snitta 12 timmar om dan i cirka 10 dagar i sträck, glöm bort nått som kallas lunch och när du väl sover så drömmer du mardrömmar om deltagare som sitter fast på flygplatser. Då har ni mina senaste veckor!

Det har vart både ups and downs pch här listas lite man kan ta lärdom av när man ska eventa:

- Åk i god tid till flygplatser. Så slipper man racea i 140 km/h... "-Men Anna då.." Utbrister Peppe Eng efter en enligt honom tveksam omkörning. "-Tack för åkturen, racerföraren", säger Regina och kliver av på ÖSD.
- Dubbelkolla så ev. tävlingsvästar inte är barnstorlek.. "- Vilken utsökt samling av manboobs det fanns bland deltagarna!", konstaterar Hans efteråt.
-
Se till att eventuella förare av minibussar med alkolås klarar av att starta bilen. " Test ej godkänt. Fordonet låst" - säger bussen. "F*N" säger en ej namngiven eventelev.

Kommer man sen ihåg att tanka, testa radioapparater, provblåsa ballonger, köpa armeringsjärn, skotta snö, räkna med alla VIP-personer till banketten, käka lunch, sova, delegera, inte svära inför barn, övertala nyckelolle om bra omvårdnad av förråd, va på god fot med bybengt, beställa tryckmaterial med bra marginal och försöka tänka 60/40 så är man nästan hemma. Om man sen ser till att jobba med proffs som jag har gjort, kan det inte bli annat än bra!

Lägger upp lite bilder så ni får se spänningen!

Cirka 80 000 kr till Fogdös fond fick vi ihop! Det ni :-)

   
   
  
   

Hipp hipp hurra

Nu ska ni få höra. En av min allra bästa vänner har förlovat sig! Grattis, grattis, grattis femtioelva gånger om till er båda! Jag är så glad för er skull! Tänk att ha hittat en person som är så speciell att man känner att den här personen vill jag vakna bredvid varje dag i resten av mitt liv. Det ni! Det är stort,  nästan lite läskigt stort. Men som bekant så är det lite pirriga och småläskiga saker som oftast visar sig bli de bästa. EN JÄTTEKRAM TILL ER!

Jag är än så länge bara i stadiet där jag har någon jag vill vakna med imorgon och i övermorgon och dagen efter det. Sen vågar jag inte tänka längre :-) Men imorgon, övermorgon och dagen efter det är inte så illa pinkat för att vara mig.

Nu ska jag läsa vidare på The Dirt. Där kan vi snacka om helyllekillar, riktiga svärmorsdrömmar.


Bloggavadå?

Tiden räcker inte riktigt till har jag märkt. Någon som vet var man skulle kunna skaffa mer av den varan? Gärna till ett hyfsat pris? Jaja, bloggandet har i alla fall hamnat en bit ner på prio-listan. Men jag konstaterar än en gång att det är nog väldigt få (Förutom Mickis) som sörjer alltför mycket att det inte finns nått att läsa. Om ens det, fröken T verkar jobba aset av sig varje gång man försöker föra en vettig konversation!

Jag har praktik nu! Och oj vad kul det är. Men oj vad mycket det är. Snittar kanske 11 timmars dagar än så länge och det lär bli mer ju närmre "Dagen D" man kommer.
Hm, vad är det då jag lär mig samtidigt som jag försätter mig i evig skuld till CSN.. (snart över det hemska 50 000 strecket...) Jodåsåatt,  jag lär mig ju en massa nyttigt.. som att:

- Köra Audi på isbanor (man ska inte sikta på snövallarna)
- Korrläsa tryckmaterial (Sponsorloggor ska gärna vara från 2009 och inte 1999...)
- Klippa och klistra som på dagis. (saxar är vassa)
- Inte svara "Anna mitt i maten" på samtal man tror är Pappa, men visar sig vara halvkända svenskar. ¨
- Matlådor läcker om man inte stänger locket ordentligt.

Nu kanske ni lite skarpare hjärnor inser att jag är lite halvironisk. Jag lär mig JÄTTEMYCKET faktiskt. Och jag har roligt på samma gång. Släng dig i väggen Nationalekonomi C.

Vill ni kika på vad jag sysslar med så gå in på http://www.arewintergames.com
Kort och gott är det en välgörenhetsstafett på Åre torg innehållande både svettiga säsongare, adrenalinstinna tv-kändisar, rutinerade skidhjältar och en och annan otippad kämpe i spandexdräkt. Missa inte det om ni är i byn!


Hej så länge!


RSS 2.0